Placeholder Picture

Billeder fra en uge i sol, varme og vind

Zakynthos er en af de ioniske øer vest for Grækenland og ud for Peleponnes.

Vi tilbragte en uge på denne dejlige ø, nød livet ved poolen og stranden lige nedenfor hotellet. Der var også nok at se til en uges ophold, så vi var afsted de fleste dage på en større eller mindre tur. Dorthe havde gjort sit hjemmearbejde godt og havde helt styr på de bedste spisesteder i omegnen, så god lokal mad og vin var også en del af oplevelsen. Billederne nedenfor giver nogle smagsprøver og linker samtidigt til billedserier med samme tema.

Placeholder Picture

Vi boede på Hotel Crystal Beach i den lille by, Kalamaki. Byen i sig selv var ikke spændende, helt igennem en turistkulisse med restauranter, barer og butikker med billigt turistjaller i hvert et hus. Hotellet lå lidt for sig selv, helt ud til stranden med en stor terrasse med bar og swimmingpool lige over stranden. Der var en flot udsigt over kysten fra terrassen, så den blev hurtigt et yndet opholdssted. Stranden nedenfor var en fin sandstrand, og vandet var klart og dejligt lunt til en svømmetur. Vi lejede en slags kajakker på stranden til en tur ud for at se efter skildpadder den ene eftermiddag. Det var hyggeligt at padle rundt, men skildpadderne havde nu ikke tænkt sig at deltage i legen lige på det tidspunkt.

Placeholder Picture

Udflugterne gik ind på øen og til den sydvest-vendte klippekyst, der var meget flot. Første gang i Porto Roxa blæste der en frisk vestenvind og vi fik set Middelhavet med bølger. Næste gang var der stille, og alt åndede fred og ro. Der badede vi i beskyttede vige både ved Porto Roxa og Limniones. Midt på øen er der flere små landsbyer, som ikke er voldsomt prægede af turiststrømmen. De er hyggelige at kigge rundt i og nyde en kaffe eller noget koldt på den lokale café. Vi besøgte også den lokale oliemølle, som forarbejder de lokale oliven til den fineste olivenolie.

Placeholder Picture

Den største by på øen hedder også Zakynthos - eller Zanté med det engelske udtryk. Den er ret ny, da den gamle by blev lagt i ruiner af et jordskælv i 1953. Byen har en fin havnepromenade og et par hyggelige torve, men er ellers ikke så spændende. Selv shoppinggaden gjorde begrænset indtryk på pigerne, så Simon og jeg fik knapt nok tid til at drikke en øl, mens de tog butikkerne ud til nærmere eftersyn. På højden over byen ligger en lille hyggelig by, Bohali, hvorfra der er en fin udsigt over den store by og bugten udenfor. Desværre nåede vi ikke derop om aftenen, jeg kan forestille mig en flot udsigt med lysene fra byen nedenfor.

Placeholder Picture

Vi var ude at sejle to gange - første gang fra Zakynthos By op langs østkysten til nordspidsen af øen og rundt om til "Shipwreck Beach" - en lille bugt med fin sandstrand og vraget af en lille coaster, der strandede der først i 1980'erne. Vandet var helt turkist der på grund af opslemmede kalkpartikler i vandet, det var en oplevelse at bade i, det føltes mærkeligt blødt på trods af den hårde kalk. Bagefter sejlede vi retur og stoppede ved nogle klippegrotter, Blue Caves, på vejen samt en lille bugt, hvor vi kunne bade fra skibet. Den sidste eftermiddag var vi med på en skildpaddetur fra nabobyen Laganes - her lykkedes det at se skildpadderne. Efter denne jagt sejlede vi længere ned ad kysten til nogle andre grotter i kalkstenen, igen med mulighed for at at bade fra båden.

Slideshow med skildpadde og kort over øen

Klik på billederne for at se serien med skildpadden og kortene i større udgave

Placeholder Picture

Overblik over Zakynthos

Placeholder Picture

Den sydlige del af Zakynthos

Placeholder Picture

Billedserie med skildpadde, der tager luft.

HomeOversigt fra 2014Oversigt før 2014

Redigeret af Karsten Thomsen, d. 29-7-2017