Vinterferie på Costa Blanca og i Valencia, februar 2017

Billeder fra turen

Klik på billederne for at se billedserierne

Vinterferien gik til Alicante med fly og derfra videre til Valencia i lejet bil. På vej op og ned igen besøgte vi et par af byerne på Costa Blanca kysten for at se lidt undervejs og spise frokost. Vi havde en lejlighed lige ud til stranden 15 km syd for Valencia i en lille flække, El Perellonet, hvor der ikke var meget liv udenfor sæsonen. Lejligheden var fin, men det tog flere dage at varme den op med elradiatorer. Vi brugte den mest som udgangspunkt for fine ture til Valencia og i omegnen. Vejret artede sig det meste af tiden med solskin og 14-18 °C, så længslen efter lys i februar blev nogenlunde imødekommet.

Kystbyer ved Alicante

På vej mod Valencia holdt vi pause i Altea, som vi kendte fra tidligere. Det er en hyggelig lille by med en fin gammel bykerne, så det var rart at gå en tur og nyde det lune solskin. På vej retur gjorde vi holdt i Villajoyosa, den kulørte by. Det var et fint stop med glade farver på husene og en venlig restauratør, der lukkede op lidt tidligere, så vi kunne nå at spise frokost hos ham.

Byer på kysten

Tæt på lejligheden lå Spaniens største ferskvandssø, Albufera, omgivet af frugtbare, sumpede marker. Området er kendt for dyrkning af ris, og det forstod man, når man så de våde marker. Albufera er en vigtig rasteplads for trækfugle, og søen er fredet. Senere besøgte vi Port Saplaya, en lystbådehavn nord for Valencia, hvor vi også kiggede på lejlighed. Her var der mere liv trods lavsæson, så måske skal vi huske det til en anden gang. Sagunto lidt længere nord for Valencia har rødder tilbage, før romerne rykkede ind i Spanien, så der er en masse historie at se på. Det viste sig at være en livlig provinsby med en fin gammel bykerne og en kæmpe borgruin samt et romersk teater på klippen over byen.

Valencia - en spændende by

Vi brugte to dage på at udforske Valencia, som viste sig at have en gammel bydel med mange fine huse fra flere århundreder. Derudover var der meget at se på, gadeliv, butikker og mercado'er samt et væld af caféer og restauranter. Dorthe havde gjort sit forarbejde godt, så vi fik to gode frokostoplevelser med super mad til rimelige penge.

Moderne arkitektur og skulpturer

Ciudad de las Artes y de las Ciencias, der rummer musikhus, Imax-bio, haller til udstillinger, og populærvidenskabelige museer er bygget for 10-15 år siden og er spændende ny arkitektur. Portugiseren Rogério Timótio har lavet en række flotte skulpturer langs den botaniske have, som klæder området meget fint. Jeg nød at gå rundt i område på en solrig eftermiddag og tage billeder af de flotte omgivelser, så her er de forsøgt gengivet.

Naturområdet La Murta

Vi havde fundet et område i bjergene 30 km fra El Perellonet, som på forhånd så spændende ud med flot natur og en klosterruin. Det viste sig at holde stik med en smuk dal, hvis ene ende husede en stor naturpark med klosterruinen midt i. Klosteret havde i flere hundrede år været af stor betydning for hele området, men havde fået lov at forfalde da det blev overtaget af private i det 19. århundrede. Nu var der blot smukke ruiner tilbage, som tændte fantasien, så der var en lidt uhyggelig stemning rundt om. Den sidste dag i Valencia vendte vi tilbage og travede en fin tur i naturparken rundt om klostret.

Kortudsnit

De vigtigste steder på vores tur.
Klik på kortene for at se dem større.

Placeholder Picture

Byer på Costa Blanca, Altea og Villajoyosa

Placeholder Picture

Omegnen syd for Valencia, El Perellonet, Albufera, Alzira med La Murta

Placeholder Picture

Omegnen nord for Valencia med Port Saplaya og Sagunto

Placeholder Picture

De centrale dele af Valencia