Placeholder Picture

Vores første møde med Solens Rige

IAPWS årsmødet 2017 fandt sted i Kyoto.
Dorthe tog med på turen, som vi forlængede med en ekstra uge for at se mere af Japan.
Klik på billederne nedenfor for at se billederne fra de forskellige steder.

Første stop på turen var Osaka. Vi havde kun 1½ dag i byen, godt møre efter et døgns rejse, men vi fik faktisk set en hel del af byen, så det blev mere end et "komme-til-hægterne" ophold. Byen har ingen store seværdigheder, men er bestemt værd at besøge.

Placeholder Picture

Næste stop fra søndag til fredag var Kyoto, hvor IAPWS mødet fandt sted. Vi boede lige i centrum overfor den flotte, nye banegård, så det var et bekvemt udgangspunkt for småture i byen, når dagens program var slut. Dorthe og de andre ledsagere havde hver dag en guidet tur på 3-5 timer til de store seværdigheder i Kyoto og omegn. Hun fik set meget af de store kultur-perler og smukke haver, som byen er kendt for.

Placeholder Picture

Efter mødet tog vi toget til Hiroshima for at se byen og Fredsmonumentet, der 20 år efter atombomben blev rejst under dens epicenter for at sende et klart signal og ønske om, at det aldrig må ske igen. Det var bevægende at se dette monu-ment og udstillingerne om katastrofen. Samtidigt var det uhyggeligt aktuelt, da galningen i Nordkorea netop i disse dage skød missiler in d over Japan og kort tid efter afprøvede en brintbombe.
Vi fortsatte til øen Miyajima ikke langt fra Hiroshima. Den lille ø har nogle af de mest kendte budhistiske og Shinto helligdomme, ikke mindst den gigantiske orange tori (port til et helligt sted) i vandet ud for øen. Her boede vi på et traditionelt japansk gæstehus, en ryokan. Det var en oplevelse at prøve det, ikke mindst på grund af den meget smukke, men ret mærkelige mad, de serverer både til morgen og aften. Om aftenen, når alle dagsturisterne var forsvundet, var der en nærmest magisk stemning omkring templerne i den lille by.

Placeholder Picture

Næste stop efter en hel dags rejse var den lille by Kawaguchi-ko ved bredden af Lake Kawaguchi. Denne ligger i et bjergrigt område, hvor der mange steder er flot udsigt til Mount Fuji. Vi fik set en del af de smukke omgivelser, også i godt vejr, men Mount Fuji legede kis-pus med os og skjulte sig konstant i skyer i de tre dage, vi var på stedet.

Placeholder Picture

Sidste stop var et par dage i Tokyo - denne by må være en menneskelig myretue. Aldrig før har vi oplevet så mange mennesker på en gang - det var faktisk meget interessant blot at gå rundt og se på livets mangfoldighed, som den folder sig ud i gadebilledet og menneskemylderet. Vi klappede også lige et tempel af, men ellers var det mest templer for forbrug i alle afskygninger, der faldt i øjnene både dag og nat.

Placeholder Picture

Alt i alt var det en dejlig tur, meget rig på oplevelser af enhver art. Det var dejligt at møde japanernes imødekommenhed og hjælpsomhed. Stod man et øjeblik og kiggede sig om efter et pejlemærke, kom nogen hen og spurgte om de kunne hjælpe. Sprogkundskaberne er ikke altid lige store, men viljen til at komme igennem barrieren er der i høj grad. Man føler sig tryg, uanset sted og tid på døgnet, kriminalitet på gadeplan eksisterer nærmest ikke. Japanerne forventer heller ikke, at nogen kan finde på at stjæle noget. Når man skal købe kaffe og kage på en café, ligger man pung, taske eller mobiltelefon på et ledigt bord for at markere det optaget, mens man står i kø for at købe. Det går ikke mange steder i Europa, at være så letsindig.

Kort med udsnit og en lille video

Klik på kortet for at se det i større udgave. Cirklerne markerer vores nedslag.

Placeholder Picture

Udsnit af kortet over Japan med markering af stederne, vi har besøgt.

Placeholder Picture

Tokyo by night - en lille video, som samler indtryk af aftenstemningen i storbyen.

HomeOversigt fra 2014Oversigt før 2014

Redigeret af Karsten Thomsen, d. 30-10-2017