Vinterferie på Costa del Sol, februar 2014

Vinterferien gik dette år til Spanien, hvor vi nød livet en uges tid på Costa del Sol.

Billeder fra ferien

Stikord om vinterferien

Midt i den mørke vintertid i februar er det en fornøjelse at komme syd på og mærke at der stadig er lys og varme. Vi havde fundet en fin lejlighed i Calahonda med udsigt over Middelhavet. Den blev udgangspunkt for udforske bjergene bagved kysten og ikke mindst de hyggelige småbyer der. Vi kiggede selvfølgelig også på byerne langs kysten helt til Gibraltar.

Calahonda og Fuengirola - Byen Calahonda er ret kedelig og præget af nybyggede turistkomplekser uden meget karakter, men den nærliggende Fuengirola har mere at byde på. Der er en bykerne ned til en fin strand - og det skorter ikke på restauranter og steder at bruge penge.

Mijas er den administrative hovedby i området, og den ligger nogle km inde i landet, højt hævet over kysten. Det er en gammel by med rødder tilbage til maurer-tiden og bestemt et besøg værd. Da vi kom derop på en søndag var der lokalt karneval, som vi havde fornøjelse af at kigge på. På vejen tilbage gik vi en tur i det fine naturområde, Refugio de Juanar.

En af udflugterne førte os langs kysten til Gibraltar, hvor vi fik en fin rundvisning på bjerget af en lokal taxachauffør. Senere dryssede vi rundt i Gibraltar by og kiggede på folkelivet. På vejen hjem stoppede i op i en af de mere hyggelige byer langs kysten, Estepona.

Udflugten til Ronda førte os til en af byerne med det tydeligste præg fra maurernes tid. Den gamle bydel har mange huse bevaret fra maurernes tid, men den nye bydel er også interessant, selvom den kun daterer sig til 1700-tallet. Ronda ligger i bjergene nord for Gibraltar, så vi kørte en omvej hjem for se nærmere på de smukke omgivelser.

Den sidste dag inden hjemrejsen brugte jeg på en vandretur i Refugio de Juanar, der førte mig op til bjergkammene kaldet "Knivene" (Los Churillos). Det var en fin dag med klart solskin, ingen andre mennesker i området og storslåede udsigter over bjergene og kysten nedenfor.