Vinterferie ved Costa Blanca

Vinterferien i 2015 gik til Costa Blanca på Spaniens østkyst. Det er en smuk kyst med et interessant bagland

Ferie med udsigt

"Udsigt" er det beskrivende ord for denne tur

Der var mange flotte udsigter på denne vintertur til Spanien. Vi havde en lejlighed i Calpe med udsigt langs kysten mod klippeknolden Penãn de Ifach, og på ture langs kysten kom vi til den ene fine udsigt efter den anden. Vi besøgte de små kystbyer omkring Calpe og faldt mest for Moraira.

Baglandet er også interessant, men vi blev lidt skuffede over Fonts de l'Algar. På billeder og omtale på nettet fremgik det, at det var en naturpark med flere vandfald på floden Algar, men virkeligheden var anderledes og i langt mindre format. Den lille by Guadalest i bjergene gav til gengæld fuld valuta for pengene. Den var meget charmerende og speciel.

Den mindre by Elche (som dog er stor nok til at have et hold i "La Liga") var også en fin oplevelse. Byen stammer fra maurernes tid, og den er omgivet af palmelunde, som oprindeligt blev anlagt for at give skygge til vandingskanaler og lunde til dyrkning af alskens frugt og grønt. Vandingssystemerne har været i brug indtil vores tid efter det koncept, som maurerne opfandt 1000 år tilbage.

Alicante er også en hyggelig by at besøge. Vi strejfede rundt det meste af en dag i den gamle bydel og på den imponerende borg, Castillo de Santa Barbara, som ligger højt hævet over byen.